دهمین جلسه مرکز توانمندسازی مدیران دانشگاهی با عنوان « تحول دیجیتال و هوش مصنوعی برای مدیران و استادان دانشگاهی» در تاریخ 11 مهرماه 1403، در سالن کنفرانس دکتر مصطفوی ساختمان مدیریت دانشگاه شیراز با حضور اعضای هیأتعلمی دانشگاه شیراز با ارائه آقای دکتر سید علی اکبر صفوی (استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز) برگزار گردید.
این دوره با هدف آشنایی و توانمند سازی استادان و مدیران دانشگاهی در زمینه ابعاد تحولات دیجیتال و هوش مصنوعی و اثرات آن روی نیاز ها و ضرورتهای بازنگری در همه ابعاد اکو سیستم دانشگاه و خصوصا رویکردهای استادان و مدیران دانشگاهی تشکیل گردید. در ابتدای بحث دکتر صفوی سوالات زیر را مطرح کرد:
- اساسا نیازهای آموزش برای آینده چیست؟
- ابزارهای آموزش برای آینده چیست؟
- روشهای آموزش برای دانشگاه و برای صنعت درآینده چیست؟
- قدرت فناوری های موجود و پیش رو برای مباحث فوق چیست؟
- امادگی و شناخت اساتید ما در این راستا چطور است؟
- چه نمونه هایی از ابزارها و تجارب موفق موجود است؟
- چه برنامه هایی لازم است با توجه به موارد فوق الذکر دنبال کنند؟
در ادامه ایشان در راستای پاسخگویی به سوالات فوق، ابتدا به بحث تحول دیجیتال و هوش مصنوعی و مفاهیم اولیه و مولفه های آنها پرداخت. سپس به دو بحث مختلف در مورد هوش مصنوعی و تفاوت آنچه در چند دهه گذشته در حوزه هوش مصنوعی مورد توجه و کاربرد بوده با آنچه در طول یک تا دوسال گذشته موج بزرگی را راه انداخته صحبت کردند. در همین راستا اینکه تحول دیجیتال و هوش مصنوعی چه کمکی می تواند به استادان و مدیران دانشگاهی از یک طرف و دانشجویان از طرف دیگر نماید مورد بحث و تشریح قرار گرفت. همچنین بعنوان مثال در مورد برخی ابعاد مختلف هوش مصنوعی در بحث تحولات دانشگاه از قبیل: ابعاد فرهنگی ، بحث سلامت روانی ، مشارکت های دانشجویی، اجتماع سازی، تاثیرات اقتصادی و ارتقای حکمرانی، شخصی سازی و تعمیق آموزش، گسترش دسترسیها به آموزش و پژوهش، تحول در فرایند علم ورزی، فعالیتهای ملی و بین المللی، و برخی موارد دیگر اشاراتی شد.
در ادامه تعداد زیادی از ابزارهای موجود هوش مصنوعی که می توانند کمک های بزرگی برای استادان و دانشجویان باشند و نقش کلیدی در تعمیق یادگیری و ارتقا کیفیت آموزش و پژوهش داشته باشند اشاره و راه های استفاده از آنها بصورت کارگاهی آموزش داده شد. همچنین بعنوان موفق ترین نمونه در کشور، نمونه آزمایشگاههای مجازی و از راه دور و کاربرد واقعیت مجازی در آموزش دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز به نمایش گذاشته شد و به حضار علاقمند این امکان داده شد تا با این ابزار ها بصورت آزمایشی کار کنند. در آخر نیز توصیه های مختلفی در راستای بهبود سیاستهای مدیریتی مرتبط در دانشگاه و کشور و نیز راههای جذب اعتبارات ملی برای این اهداف و راه های همکاری درون دانشگاهی ارائه گردید.